MEDIÁTOR BLOG

GYORS ÉS BIZTONSÁGOS - A MEDIÁCIÓ ELŐNYEI

2017. november 06. - mediátorblog

A mediáció nagyon versenyképes a problémák, akár jogi konfliktusok megoldásában az alternatív vitarendezés formái között. Számtalan előnye van.

a_mediacio_elonyei.jpg

Sokkal gyorsabb a bírósági eljárással szemben. A felek önkéntesen vesznek részt a mediációban, senkit sem kényszeríthetnek a részvételre. A döntést nem egy kívülálló hozza meg, hanem a felek saját közös akaratából jön létre. Nincs hibás, hiszen ezt a mediációban nem keresik. Nem kell bizonyítani semmit, hiszen a mediáció nem bírósági tárgyalás. Az eljárás pártatlan, mert a mediátor középen áll és semleges is, mert a mediátor nem érdekelt a vitában. Bizalmas és nem nyilvános a mediáció, hiszen nem bírósági tárgyalás. Itt a titoktartás természetes.

A fenti érvek egyértelműen azt bizonyítják, hogy a mediáció sokkal eredményesebb és megnyugtatóbb végkifejletet biztosít az ügynek, mint egy bírósági eljárás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatorblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9113197100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása