MEDIÁTOR BLOG

HÓKUSZPÓKUSZ-E A MEDIÁCIÓ?

2017. november 05. - mediátorblog

És persze bűvész-e a mediátor? – Teszik fel a kérdést sokan magukban. A válasz könnyű. Jelentős eredményt érhetünk el, mégsem trükk, varázslat, vagy éppen hókuszpókusz a mediáció. Így – természetesen – a mediátor sem bűvész, csodatevő vagy varázsló.

illusionist-149195_1280.png

De ami még fontosabb, hogy mi nem a mediátor. Nem pszichológus, nem párkapcsolati terapeuta, nem döntőbíró. Így tehát a mediáció nem pszichológia rendelés, nem párkapcsolati terápia ás nem is bírósági eljárás.

Akkor mi is a mediáció?

A mediáció lényege, hogy nem a hibást keressük, hanem a megoldást!

A mediátor olyan szakember, aki tudatos és eredményes kommunikációs technikák segítségével a két vitás fél kapcsolatát segíti. Először átalakítja az addigi rossz, elfáradt vagy éppen szinte meg sem lévő kapcsolatot, majd a megváltozott légkörnek köszönhetően elősegíti, hogy a vitás kérdésekben megegyezzenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediatorblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5313187358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása